2013-10-14 16:32:52• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló: október 14-20.

Új filmek, színdarabok, érdekes előadások és koncertek az október 14-20 időszakra.

Október 18-tól a Grand Mall Cinemában


Fogságban (Prisoners) - Milyen messze mennél el, hogy megvédd a családodat? Keller Dover (Hugh Jackman) minden szülő rémálmával néz szembe, mikor 6 éves kislánya, Anna, barátnőjével együtt eltűnik. A kétségbeesés óráiban teljesen eluralkodik a családon a pánik. Az egyetlen nyom egy rozzant lakókocsi, amit az utcájukban láttak parkolni. A nyomozást vezető detektív (Jake Gyllenhaal) letartóztatja a sofőrt, Alex Jonest (Paul Dano), de bizonyítékok hiányában mégis szabadon kell engednie.
Az őrjöngő apa tudva, hogy gyermeke élete forog kockán, és a rendőrség egyetlen nyomot követve nem bukkant a kislányokra, úgy dönt, nincs más esélye: kezébe veszi az irányítást, kerüljön bármibe. De vajon egy elszánt apa mire képes, hogy megvédje a számára legfontosabbat?

Fogságban - a filmet október 18-án mutatják be a Grand Mall Cinemában

Carrie - Az 1976-os kultuszfilm remake-ja, amely Stephen King regénye alapján készült. A főhős egy fiatal, ismerősei körében visszahúzódó kislány Carrie White. Az iskolában osztálytársai terrorizálják, otthon pedig a fanatikusan hívő anyja várja. Carrie egy nap rájön telekinézises képességére. Egy idő után ezt a képességét ismerősei ellen használja fel. A történet akkor lép a csúcspontjára, amikor Carrie a szalagavató bálra kap meghívást. A meghitt este, katasztrófába torkollik, vagy esetleg minden máshogy alakul?

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.

Színház


A Harag György színtársulat októberi műsorterve

18-án, pénteken 19 órakor - Móricz Zsigmond: Rokonok - Dsida Jenő bérlet - SZÉSZ, nagyterem

25-én, pénteken 17 órakor - H. C. Andersen: Pöttöm Panna - Szatmárnémeti Bábszínház- bábelőadás a Pódiumteremben - ünnepi hétvége

19 órakor - Móricz Zsigmond: Rokonok - Páskándi Géza bérlet - SZÉSZ, nagyterem

26-án, szombaton 11 órakor - 10 éves a bábtagozat - az ünnepi hétvége megnyitója - Ács Alajos Játékszín

Mátyás király szárnyai - a Márkus Bábszínház vendégjátéka - Ács Alajos Játékszín - ünnepi hétvége

18 órakor Csongor és Tünde - Márkus Bábszínház vendégjátéka - Ács Alajos Játékszín - ünnepi hétvége

27-én, vasárnap 11 órakor Vitéz László - Pályi János bábszínházának vendégjátéka - Ács Alajos Játékszín - ünnepi hétvége

12 órakor Ludibundus - középkori játszószínház - Ács Alajos Játékszín - ünnepi hétvége


Kiállítás


A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előterében megtekinthető Szekeres Melinda fotókiállítása. Bővebben a tárlatról itt olvashatsz.

A szatmárnémeti Művészeti Galériában megtekinthető Muhi Sándor kiállítása A pillepalack kalandja címmel. A kiállításról információk itt.

Október 16 és november 6 között új kiállítás lesz megtekinthető a Megyei Tanács Galériában. Ez alkalommal Bihari Beatrix Renáta, Dragos Vasile és Szodoray Parádi Aurora Hajnalka alkotásai lesznek megtekinthetőek. A megnyitóra október 17-én fog sor kerülni.


Komolyzenei koncert


A Magyar Nemzeti Filharmonikusok Énekkara lép fel október 18-án 19 órai kezdettel a szatmárnémeti Székesegyházban. Bővebb információk itt.

A Dinu Lipatti Filharmóniában október 17-én 18.30 órai kezdettel komolyzenei koncert lesz. Vezényel: Franz Lamprecht, a filharmónia állandó karmestere, az est szólistája pedig Sylvia Wieland szopránénekesnő lesz.


Akusztikus koncert


Akusztikus koncert a DØTS zenekarral - helyszín a Backdoor Pub lesz, a koncert október 19-én 22 órakor veszi kezdetét. A belépés ingyenes! További információk itt.

Buli


Október 19-én fergeteges buli lesz az egykori Kaméleonból átalakított Revel Klubban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: